لانگ بلک Long Black

وقتی در کافی شاپ یک لانگ بلک سفارش دهید چیزی برای شما سرو میشود که ممکن است در نگاه اول شبیه به امریکانو باشد. کمی عمیق‌تر که به آن توجه کنید، متوجه خواهید شد که این دو باهم تفاوت دارند.

درست مثل امریکانو، لانگ بلک نیز یک نوشیدنی بر پایه‌ی اسپرسو است. مواد تشکیل‌دهنده در هر دو یکسان هستند، اسپرسو و آب داغ. تفاوت، در آماده‌سازی است.

در اینجا آنچه لانگ بلک را متمایز می‌کند، منحصربه‌فرد بودن و نحوه‌ی تهیه‌ی آن است.

چه چیزی لانگ بلک را متفاوت می‌کند؟

ازآنجاکه لانگ بلک یک نوشیدنی محبوب در کافی‌شاپ‌های استرالیا و نیوزیلند است، من برای تعریف این نوشیدنی و چگونگی تهیه آن به متخصصان آن منطقه مراجعه کردم. “Levent Doganay” یک متخصص قهوه در رستری “Brewmasters”، در ملبورن استرالیا است.

وی می‌گوید: «در استرالیا و نیوزیلند، به‌طور سنتی لانگ بلک با ریختن یک شات اسپرسو یا ریسترتو روی ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلی‌لیتر آب داغ از دستگاه اسپرسو تهیه می‌شود.»

تفاوت اصلی امریکانو با لانگ بلک در نحوه‌ی مخلوط شدن آب داغ با اسپرسو است. درحالی‌که یک امریکانو با ریختن آب داغ روی اسپرسو آماده می‌شود، برای تهیه‌ی لانگ بلک عکس این عمل می‌کنیم. با ریختن اسپرسو روی آب داغ، نوشیدنی بیشتر ازآنچه در امریکانو وجود دارد، کرما را حفظ می‌کند.

به‌طورمعمول، یک لانگ بلک با آب کمتری نسبت به امریکانو تهیه می‌شود؛ بنابراین طعم‌ها بیشتر در آن متمرکز است، به این معنی که طعم اسپرسو برجسته‌تر است. متوجه باشید که نباید با لونگو که حاصل اسپرسو‌ی استخراج‌شده با آب بیشتر از حد معمول است اشتباه شود.

همان‌طور که از نام آن پیداست، لانگ بلک بدون شیر سرو می‌شود. لونت می‌گوید: «آب اضافه‌شده باعث می‌شود که طعم قهوه باز شود و ویژگی‌های دانه‌ی قهوه و رست آن را برجسته کند و شما می‌توانید مدت طولانی‌تری از قهوه‌ی خود لذت ببرید!»

در خارج از استرالیا و نیوزیلند، این نوشیدنی معمولاً در منوی کافه‌ها با نام دیگری ارائه می‌شود. مولیا هندایانی صاحب کافه‌ی “Smile Koffie”، کافه‌ای در غرب جاوای اندونزی است. او می‌گوید: «نام کافه‌ی من کوپی هیتام (قهوه‌ی سیاه) است، وقتی مشتریان می‌گویند که یک لانگ بلک یا امریکانو می‌خواهند ما قهوه‌ی سیاه “black coffee” را به آن‌ها پیشنهاد می‌دهیم.» او می‌گوید که لانگ بلک برای «همه‌ی ‌کسانی که قهوه‌ی بدون شیر یا شکر را دوست دارند» جذاب خواهد بود.

در “Smile Koffie”، مولیا و تیمش قبل از ریختن یک شات اسپرسو روی قسمت بالایی، ۱۶۰ میلی‌لیتر آب گرم از دستگاه اسپرسو را درون یک لیوان می‌ریزند. هنگامی‌که از او سؤال شد چگونه عطروطعم نوشیدنی را توصیف می‌کند، مولیا می‌گوید: «این نوشیدنی شبیه امریکانو است، اما عطروطعم آن قوی‌تر است.»

وی اضافه می‌کند: «بادی سنگین‌تری دارد زیرا کرمای روی سطح بیشتری وجود دارد.»

مواردی که در مورد لانگ بلک باید در نظر گرفت

هدف از تهیه‌ی یک لانگ بلک رسیدن به یک نوشیدنی خوشمزه است. لانگ بلک به‌طور سنتی یک نوشیدنی بدون شیر است، به این معنی که طعم‌های موجود در اسپرسو بیشتر ازآنچه در کاپوچینو یا فلت‌وایت محسوس باشد قابل‌درک است.

به همین دلیل، مهم است که شما از قهوه‌ی باکیفیت خوب استفاده کنید. لونت می‌گوید که او از یک قهوه‌ی کلمبیایی تک‌خاستگاه استفاده می‌کند که برای اسپرسو مناسب است. مولیا از ترکیب دو قهوه‌ی مختلف استفاده می‌کند: یکی عربیکا و دیگری روبوستا که هر دو از منطقه‌ی “Temanggung” اندونزی هستند.

مولیا می‌گوید قهوه را از Temanggung انتخاب می‌کند زیرا «دارای رایحه‌ای خاص و سطح اسیدیته‌ی پایین، به همراه طعم‌های خفیف گلی و میوه‌ای» است. او طعم قهوه‌ی خود را «ماندگار روی زبان» به همراه «ترشی ملایم» توصیف می‌کند.

مولیا می‌گوید که او تغییرات مختلفی را نیز روی لانگ بلک تجربه کرده است. به‌عنوان‌مثال، او توضیح می‌دهد که گاهی اوقات وقتی مشتری‌ها به دنبال یک نوشیدنی خنک‌تر هستند، یک لانگ بلک با تکه‌های یخ درست می‌کند. او همچنین می‌گوید که درگذشته شکر، سیروپ‌های مختلف و حتی خامه به لانگ بلک اضافه کرده است.

در کنار افزودن طعم‌دهنده‌های دیگر یا شیر، می‌توانید خود اسپرسو را نیز تغییر دهید تا طعم دیگری به نوشیدنی بدهد. یکی از این تغییرات می‌تواند افزودن یک قهوه غلیظ‌تر مثل دابل‌رستریتو به آب است. با افزودن یک قهوه غلیظ‌تر، رنگ نوشیدنی لانگ بلک پررنگ‌تر، اسیدی‌تر و کمی احساس غلظت شربت گونه در دهان خواهد داشت.

درحالی‌که تهیه یک لانگ بلک نسبتاً ساده است، مانند هر نوع نوشیدنی دیگری، باید در تهیه‌ی آن دقت داشته باشید. ریختن اسپرسو روی آبی که بیش‌ازحد گرم باشد، بر طعم لانگ بلک تأثیر می‌گذارد. همچنین به این معنی است که مشتریان باید منتظر بمانند تا نوشیدنی خنک شود و بلافاصله نمی‌توانند از آن لذت ببرند.

لونت استفاده از آب گرم در حدود ۷۰ درجه سانتی‌گراد را توصیه می‌کند. او می‌گوید که این امر به‌وضوح بیشتری در طعم و عطر و پایان ماندگار خوشایند کمک می‌کند. همچنین نوشیدنی را شیرین نگه می‌دارد و به آن کمک می‌کند تا لایه کرمای بالای آن حفظ شود. اگر هنگام ریختن اسپرسو آب خیلی گرم باشد، کرما با سرعت بیشتری از بین می‌رود.

لانگ بلک ممکن است شبیه نوشیدنی‌های دیگر مبتنی بر اسپرسو باشد، اما روش منحصربه‌فرد تهیه آن، بادی و احساس دهانی متمایز آن را از امریکانو متفاوت می‌کند.

دانستن اینکه چه چیزی لانگ بلک را منحصربه‌فرد می‌کند، به شما کمک می‌کند درک کنید که برای چه کسانی می‌تواند جذاب باشد: شاید یک قهوه‌ی سیاه که به‌عنوان نوشیدنی کمی متفاوت می‌تواند باشد، یا شخصی که به دنبال جایگزینی برای امریکانو است. درهرصورت، این دانش به شما کمک می‌کند تا لانگ بلک باکیفیت را در آینده در منوی کافه‌ی خود قرار دهید یا از نوشیدن آن بیشتر لذت ببرید.

نوشته‌ی Janice Chinna Kanniah