ارتقاء شغلی برای باریستاها!

باریستا بودن می‌تواند جذاب و ارزشمند باشد. همچنین یک باریستا می‌تواند همیشه طلبکار باشد و غالباً دستمزد کمی بگیرد. بسیاری از باریستاها این شغل را یک کار کوتاه‌مدت می‌دانند زیرا غالباً داشتن یک سبک زندگی مطلوب در این شغل دشوار است و اغلب فرصت پیشرفت وجود ندارد؛ بنابراین از کجا می‌توان باریستا شدن را شروع کرد؟

در مورد برخی از ایده‌های پیشرفت در این شغل، در ادامه بیشتر بحث می‌کنیم.

پیشرفت در یک کافی‌شاپ

بسیاری از مردم نمی‌دانند که باریستاها چقدر در کار خود اشتیاق، تعهد و مهارت دارند. تمام‌روز روی پا بودن، با دستگاه اسپرسو کار کردن، وسواس در کیفیت و عصاره‌گیری، ارائه خدمات درجه‌یک به مشتری که تازه این‌ها بدون در نظر گرفتن تسلط بر زدن یک طرح روزتا، روی شیر قهوه است!

بیشتر باریستاها این شغل را انتخاب می‌کنند زیرا عاشق این کار هستند، پس چرا به دنبال کارهای دفتری یا پشت‌میزنشینی نمی‌روند؟ اگر از کاری که انجام می‌دهید لذت می‌برید، اما موقعیت حرفه‌ای‌تری (و قدرشناسی بیشتری) می‌خواهید، سایر گزینه‌های شغلی را در کافی‌شاپ‌ها در نظر بگیرید.

هرچه که قهوه تخصصی رشد می‌کند، تعداد بیشتری از موقعیت‌های مدیریتی در کافی‌شاپ‌ها به وجود می‌آید؛ اما ممکن است مجبور شوید از کافه فعلی خود به یک کافی‌شاپ‌ زنجیره‌ای بزرگ‌تر بروید یا برای حرکت به سمت پیشرفت به یک شهر بزرگ‌تر نقل‌مکان کنید.

تیم استورک مدیر آموزش قهوه در “Cherry Coffee Training” و کیوگریدر است. او دوره‌های بی‌شماری از SCA را تدریس کرده است. او می‌گوید که “هر فرد باید تصمیم بگیرد که چه چیزی برای او بهتر است و این ارتباط زیادی با آنچه در دسترس او است، خواهد داشت. هرکسی که می‌خواهد به‌عنوان باریستا در لندن کار کند می‌تواند شغل خود را داشته باشد، اما شاید این مورد در شهرهای دیگر جهان مشابه لندن نباشد.

“یک باریستای ماهر و بااستعداد توسط کارفرمایان دنبال خواهد شد، یا برای تبلیغ یک نام تجاری، کسب‌وکار یا آموزش کارکنان آن‌ها. این به فرصت‌های دیگری منجر خواهد شد و بنابراین یک شغل جدید می‌تواند بدون برنامه‌ریزی برای آن ایجاد شود. “

اگر مایلید در همان‌جایی که هستید بمانید، با مدیر خود در مورد فرصت‌های توسعه صحبت کنید و برای رشد و یادگیری اشتیاق نشان دهید. اگر آن‌ها مطلع باشند که شما می‌خواهید بمانید اما به چالش‌های جدیدی نیاز دارید، ممکن است بتوانند مسئولیت‌های بیشتری به شما بدهند یا موقعیت جدیدی برای شما ایجاد کنند.

اسکات رائو یک محقق و نویسنده در حوزه‌ی قهوه است. او می‌گوید، “در مورد هدف بلندمدت خود با کارفرمای خود صحبت کنید. آنچه را که آینده و چشم‌انداز شما از شغلتان در محل کار شما است با کارفرمای خود در میان بگذارید و ببینید چگونه کارفرمای شما می‌تواند به شما در رسیدن به اهدافتان کمک کند؟ “

آموزش و پیشرفت

بالا رفتن از نردبان ترقی به این معنی است که شما واقعاً باید قهوه را به‌خوبی بشناسید. یکی از راه‌های اثبات این امر شرکت در دوره‌های آموزشی قهوه و توسعه حرفه‌ای گسترده‌تر است.

تیم می‌گوید، “گواهینامه‌های آموزشی در هر زمینه نشان می‌دهد که کسی در مسیر انتخابی خود جدی است. هدف نهایی این است که هرکسی که دارای گواهینامه‌های تخصصی باشد، کارمندی باارزش‌تر از شخصی است که فاقد دانش حرفه‌ای باشد. “

دوره‌های تخصصی ممکن است گران باشد، اما اگر در حال حاضر به‌عنوان باریستا کار می‌کنید، کارفرمای شما ممکن است مایل به کمک در هزینه‌ی آن باشد. از اطرافیان خود سؤال کنید تا بفهمید کدام دوره‌های آموزشی، حرفه‌ای و باارزش هستند و کدام‌یک از آن‌ها کم‌کاربردتر هستند. دوره‌های عمومی مدیریت یا حسابداری، بسته به هدف نهایی و جایی که امیدوارید در آن کار کنید، ممکن است موارد مثبتی در رزومه‌ی شما محسوب شوند.

تیم می‌گوید، “من در سراسر جهان با افراد جالب‌توجهی روبرو می‌شوم که شغل مربوط به قهوه‌ی فوق‌العاده عالی دارند و بسیاری از آن‌ها به‌عنوان باریستا شروع به کار می‌کنند و معمولاً یک مسیر آموزش، تجربه عملی و شاید آموزش‌های حین کار به رسیدن آن‌ها به شغل موردعلاقه‌شان مؤثر بوده است. مردم به‌طور طبیعی به سمت موارد موردعلاقه‌ی خود می‌روند. داشتن شغل خوب از اشتیاق به دانستن بیشتر و توسعه بیشتر مهارت حاصل می‌شود. “

او می‌گوید: “بهترین توصیه من این است که در هرکجا که کار می‌کنید متخصص شوید … نه از طریق اطلاعات پراکنده و بدون پشتوانه، بلکه از طریق یادگیری صحیح. هر آنچه در مورد قهوه می‌شنوید را به چالش بکشید. “

اگنیسکا روژویسکا یک باریستای حرفه‌ای و قهرمان باریستای جهان است. او می‌گوید که “باریستا بودن در اکثر کشورها کار خیلی خوبی نیست. بیشتر اوقات ثبات مالی برای شما فراهم نمی‌کند. “

او به من گفت که “آموزش صحیح می‌تواند به شما در یافتن کار بهتر و برای صاحبان کافه به انتخاب کارمندان با دانش ثابت کمک می‌کند. گواهینامه‌های تخصصی لازم هستند تا صنعت قهوه استانداردهایی داشته باشد و بتواند ارزش‌ها و رویکردها را ارزیابی کند و به اشتراک بگذارد. “

بااین‌حال، اسکات می‌گوید بااینکه می‌داند مردم احساس نیاز به جمع‌آوری گواهینامه‌های حرفه‌ای می‌کنند، اما همیشه به آن‌ها توصیه می‌کند پول خود را برای چیزهای دیگری خرج کنند. او به من می‌گوید که هرگز افراد را به دلیل داشتن گواهینامه استخدام نمی‌کند، بلکه به دلیل تجربه‌ی آن‌ها، استخدامشان می‌کند.

مشاغل مرتبط

تیم می‌گوید که “اگر کسی انگیزه کافی برای تبدیل‌شدن به یک باریستای ماهر را داشته باشد، ناگزیر در مسیر تحصیلات، مسابقات، رویدادها و جو جامعه‌ی تخصصی قهوه جذب می‌شود. این فرصت‌هایی را ایجاد و فراهم می‌کند که نمی‌توانید پیش‌بینی کنید.

“وقتی در دنیای قهوه پرسه می‌زنید، فرصت‌ها پیش می‌آیند؛ باریستا شدن ساده‌ترین انتخاب در مسیر اشتغال در صنعت قهوه است، اما من فکر می‌کنم ماندن در آن موقعیت بسیار سخت است زیرا صنعت قهوه پر است از جذابیت و کارهای زیادی وجود دارد که می‌توانید انجام دهید.”

“اگر کسی انگیزه دارد و قصد کار در صنعت قهوه را دارد، باریستا بودن یک قدم ابتدایی و حیاتی است. من فکر می‌کنم همه باید در مسیر حرفه‌ای خود در صنعت قهوه به‌عنوان باریستا کار کنند. آن‌ها نه‌تنها مهارت‌های اساسی موردنیاز را فرامی‌گیرند، بلکه خدمت به مشتری، چالش‌های گردش کار، کار تیمی، بهداشت و ایمنی اولیه و ایمنی غذایی را نیز تجربه خواهند کرد. تجربه‌ی همه این موارد بسیار مرتبط و ضروری هستند. “

پس چه راه‌های دیگری را می‌توانید تجربه کنید؟ شوق و اشتیاق شما در کجا نهفته است و ببینید چه مشاغل مرتبطی وجود دارد. این می‌تواند به معنای جستجوی فرصت‌ها در یک رستوران، ورود به واردات یا حتی تبدیل‌شدن به یک مربی باریستا باشد.

اسکات پیشنهاد می‌کند خارج از عنوان‌های شغلی مرسوم فکر کنید و در نقش فعلی خود به دنبال فرصت جدید باشید. به‌عنوان‌مثال، پیشنهاد تبدیل‌شدن به خریدار دانه‌ی سبز کافی‌شاپی که در آن کار می‌کنید.

به رویدادهای اجتماعی مرتبط با قهوه مانند کاپینگ‌های عمومی، نمایشگاه‌ها و نشست‌های صنفی بروید و وقتی در آنجا هستید، در مورد جنبه‌های فنی و مسیرهای شغلی سؤال کنید.

تیم توصیه می‌کند “در همه‌چیز مربوط به قهوه درگیر شوید ” و اسکات به من می‌گوید باریستاهایی که به دنبال فرصت‌های جدید هستند باید “با مردم صحبت کنند، به گفتگو با افراد باتجربه بپردازید و سؤال کنند. به رویدادهای مربوط به قهوه، کاپینگ و نمایشگاه بروید. ” او می‌گوید با قرار دادن خود در چنین مکان‌هایی ممکن است ” شانس بیاورید و فرد مناسبی را پیدا کنید، شخصی که شما را استخدام کند یا مربی شما شود.”

مسیرهای پیشرفت به‌تنهایی

شاید شما می‌خواهید در قهوه حرفه‌ای شوید اما نمی‌خواهید در این صنعت با دیگران تعامل داشته باشید. بسیاری از افراد راه‌اندازی کافی‌شاپ خود را انتخاب می‌کنند.

کارآفرینی برای همه مناسب نیست، اما اگر منابع مناسبی داشته باشید، آزادی و استقلال می‌تواند برای برخی از افراد گزینه‌ای عالی باشد. داشتن یک کافه به شما امکان ادامه‌ی کار به‌عنوان باریستا، کسب اطلاعات بیشتر در مورد تهیه دانه‌های رست‌شده و فرصتی برای شناخت قهوه دوستان و متخصصان صنعت را می‌دهد.

اما قبل از اینکه اجاره‌نامه‌ی کافی‌شاپ خود را امضا کنید، مطمئن شوید که آماده هستید. گذراندن دوره‌های مرتبط با کسب‌وکارتان را در نظر بگیرید، یک برنامه شغلی تنظیم کنید و بدانید چه موقع باید از یک حرفه‌ای مانند حسابدار استفاده کنید.

شناخت تجهیزات و داشتن اخلاق مناسب در کار هنگام راه‌اندازی فروشگاهتان به همان اندازه مهم است که به دنبال فرصت‌های شغلی جدید بودن. علاوه بر اطمینان از استاندارد بودن منوی خود، داشتن دانش کافی در مورد قهوه باعث جذابیت بیشتر شما برای سرمایه‌گذاران یا شرکای بالقوه خواهد شد.

اسکات توصیه می‌کند که احتمالاً سرمایه‌گذاران علاقه‌مند خواهند بود ببینند که شما سخت کار می‌کنید و یک طرح تجاری خوب به آن‌ها ارائه می‌دهید.

بنابراین، قدم بعدی شما چه خواهد بود؟ زندگی به‌عنوان یک باریستا می‌تواند سخت باشد، اما این یک پایه‌ریزی عالی برای بسیاری از فرصت‌های دیگر است. منابع حرفه‌ای را مطالعه کنید، از متخصصان باتجربه‌تر سؤال بپرسید و ساعت‌ها را پشت بار بگذارید. اگر عجول نباشید در بلندمدت نتیجه خواهید گرفت.

نوشته‌ی James Lee