قوانین و مقررات مسابقه جایزه بزرگ لاته آرت ۲۰۲۳
پنجمین دورهٔ مسابقهٔ جایزه بزرگ لاته آرت ایران بخشی از فستیوال قهوهٔ ایران به شمار میرود. این مسابقات در سال
۲۰۲۳ به صورت چالش حذفی دو نفره برگزار خواهد شد.
کلیهٔ حقوق معنوی مرتبط با مسابقات لاته آرت ایران، از جمله این قوانین و مقررات و قالب و فرمت مسابقه متعلق به
فستیوال قهوهٔ ایران بوده و هیچ بخشی از این موارد بدون اجازهٔ رسمی از ارگان ذکرشده قابل استفاده نیست.
تضاد منافع
داوری
الف) شرکتکنندگان در مسابقه، مجاز به داوری نیستند. داوران نیز نمیتوانند در مسابقه شرکت نمایند.
ب) داوران نباید در این رویداد مربیگری کنند. اگر داوری بخواهد برای یکی از شرکتکنندگان به عنوان مربی (مربی
اصلی، مربی کمکی یا مشاور) اقدام نماید، ملزم به اعلام این موضوع قبل از رویداد و در طول کالیبراسیون است. در
غیر این صورت ممکن است شرکتکننده رد صلاحیت شود. اگر یکی از داوران به عنوان مربی یکی از شرکتکنندگان
(به هر عنوان) قبل از مسابقات آن سال فعالیت کرده باشد، مجاز به داشتن هیچگونه ارتباط و انجام هیچگونه مشاورهای
با شرکتکنندهٔ مذکور در طول رویداد نخواهد بود. عدم رعایت مورد ذکرشده منجر به رد صلاحیت شرکتکننده و حذف
داور از مسابقات خواهد شد.
اجرای قوانین و مقررات
برگزارکننده، این قوانین و مقررات را در طول مسابقات اعمال خواهد کرد. چنانچه شرکتکنندهای یک یا چند مورد از
این قوانین را رعایت نکرده و زیر پا بگذارد، به صورت خودکار رد صلاحیت خواهد شد، به غیر از مواردی که تخلف
از یک قانون خاص پیامدهای مشخصی را به همراه داشته باشد. اگر داور و یا سازمان برگزارکنندهای باعث ایجاد تخلف
در قوانین شود، شرکتکننده میتواند درخواست خود برای تجدیدنظر را ارسال نماید.
بهداشت و ایمنی
تمامی قوانین و مقررات بر اساس الزامات و دستورالعملهای بهداشتی و ایمنی محل برگزاری مسابقات ممکن است
دستخوش تغییرات شوند. برگزارکننده هرگونه تغییر در قوانین و مقررات را قبل از شروع مسابقات از طریق ایمیل یا
تماس تلفنی به اطلاع شرکتکنندگان خواهد رساند. این تغییرات ممکن است شامل تغییر در قوانین، متریال (مواد اولیه)،
ظروف و فنجانهای ارائهشده، محدودیتهای مربی یا کمک دهندهها حین مسابقه و یا دستورات استفاده از ماسک و
دستکش، … باشد.
فرم ثبتنام شرکتکنندگان
شرکتکنندگان میبایست نسبت به تکمیل فرم ثبتنام در مسابقه به صورت آنلاین و از طریق آدرس
ghahvehdaan.ir قبل از رویداد اقدام نمایند. این فرم شامل اطلاعات هویتی و خلاصهای از سوابق شرکتکننده است.
مسابقه
مسابقه از سه مرحلهٔ اصلی تشکیل شده است:
مرحلهٔ مقدماتی:
یک نوشیدنی لاته با طرحی که به صورت تصادفی توسط برگزارکننده انتخاب شده، با استفاده از تکنیک ریزش
آزاد
مرحلهٔ نیمهنهایی:
یک نوشیدنی لاته با طرحی که به صورت تصادفی توسط برگزارکننده انتخاب شده، با استفاده از تکنیک ریزش
آزاد
یک نوشیدنی لاته با طرح انتخابی شرکت کننده با تکنیک ریزش آزاد
مرحلهٔ نهایی:
یک نوشیدنی لاته با طرحی که به صورت تصادفی توسط برگزارکننده انتخاب شده، با استفاده از تکنیک ریزش
آزاد
یک نوشیدنی لاته با طرح انتخابی شرکتکننده با استفاده از تکنیک ریزش آزاد
یک نوشیدنی ماکیاتو با طرح انتخابی شرکت کننده با استفاده از تکنیک ریزش آزاد
زمان مسابقه
شرکت کنندگان در مرحلهٔ مقدماتی ۵ دقیقه، در مرحله نیمهنهایی ۸ دقیقه و در مرحلهٔ نهایی ۱۰ دقیقه زمان خواهند
داشت.
چنانچه شرکتکنندهای در مدت زمانهای اعلامشده، مسابقهٔ خود را به پایان نرساند، رد صلاحیت خواهد شد.
نکات حائز اهمیت برای داوران
نکات زیر در انتخاب طرح توسط داوران حائز اهمیت شمرده میشوند:
اجرا
شرکتکنندگان موظفند طرح و یا طرحهای موردنیاز را در مدتزمانی که برای هر مرحله تعیینشده، اجرا نمایند.
لازم به ذکر است چنانچه شرکتکنندهای در مدت زمانهای اعلامشده، مسابقهٔ خود را به پایان نرساند، رد صلاحیت
خواهد شد.
شباهت
داوران شباهت طرح اجراشده توسط شرکتکننده را با طرح اصلی بررسی میکنند.
کیفیت بصری
داوران کیفیت فوم بر روی نوشیدنی را از نظر بصری ارزیابی میکنند؛ آنها به دنبال فومی بدون حباب و صاف هستند.
کنتراست مواد
در این بخش، افزایش احتمال انتخاب به نوشیدنی تعلق میگیرد که از کنتراست شدید بین سطح نوشیدنی و فوم سفید شیر برخوردار باشد. مخلوط کردن یا محوکردن این کنتراست حتی اگر به صورت ناخواسته صورت گیرد، باعث کاهش احتمال انتخاب طرح توسط داوران میشود.
هارمونی، سایز و محل قرارگیری پترن
شرکتکنندگان میبایست پترن را با دستهٔ فنجان در موقعیت ساعت ۳ تراز کنند. چنانچه فنجان ارائهشده فاقد دسته باشد،
رقبا میتوانند نسبت به چگونگی ترازکردن پترن تصمیمگیری کنند. داوران سایز و موقعیت پترن و ارتباط آن با فنجان را مورد ارزیابی قرار میدهند.
پیچیدگی و خلاقانهبودن طرح
پترنهایی که از دشواری و پیچیدگی بیشتری برخوردار باشند و با موفقیت اجرا میگردند، احتمال انتخاب بیشتری را دارا هستند.
شایان ذکر است به دلیل انتخاب تصادفی طرح در مرحلهٔ مقدماتی، فاکتور پیچیدگی طرح و خلاقیت مدنظر گرفته
نمیشود.
تأثیرکلی
داوران در این بخش ظاهر نوشیدنی را بر اساس تأثیر کلی که بر آنها گذاشته قضاوت میکنند. آنها خلاقیت پترن را در نظر میگیرند. زمانی که شرکتکنندهای مهارتهای پایهای لاته آرت را به سطوح جدیدی برده و با تکنیکهای بیشتری تقویت میکند، امتیاز بالاتری کسب خواهد کرد. برای این بخش میتوانید امتیازدادن یک مشتری کاملاً عادی (نه یک متخصص قهوه) به پترن ارائهشده را در نظر بگیرید.
نکاتی برای شرکتکنندگان
در تمامی مراحل تصویر طرح یا طرحهای اجرایی شرکتکنندگان به داوران ارائه و آنها تنها بر اساس
تصویر ارائهشده به قضاوت خواهند پرداخت.
شرکتکنندگان ملزم به همراه داشتن پیچر خود در طول مسابقه هستند.
شرکت کنندگان مجاز به استفاده از پودر قهوه در اجرای هیچ کدام از طرحها در هیچ یک از مراحل نیستند.
تمامی طرحها با استفاده از تکنیک ریزش آزاد اجرا میگردند.
شرکتکنندگان ملزم به استفاده از آسیاب و ماشینآلات ارائهشده برای مسابقه هستند (نمیتوانند از تجهیزات
خود استفاده کنند).
شرکتکنندگان در طول اجرای خود ملزم به استفاده از قهوهٔ ارائهشده توسط برگزارکننده هستند. برگزارکننده
اقداماتی در جهت حصول اطمینان از عالیبودن کیفیت قهوه برای هنر لاتهآرت انجام خواهد داد. برخی از این
اقدامات عبارتند از: اطمینان از ارائهٔ قهوهای که بین ۱۴ تا ۲۰ روز از زمان رست آن گذشته و از رست
متوسط تا نسبتاً تیره (آگترون بین ۴۰ تا ۶۰) برخوردار باشد. برای اطلاعات کاملتر به
https://ghahvehdaan.ir/ مراجعه نمایید.
شرکتکنندگان در طول اجرای خود ملزم به استفاده از شیر ارائهشده توسط برگزارکننده هستند. برگزارکننده
اقداماتی در جهت حصول اطمینان از عالی بودن کیفیت شیر برای هنر لاته آرت انجام خواهد داد. برای
اطلاعات کاملتر به https://ghahvehdaan.ir/ مراجعه نمایید.
مسائل فنی
الف) چنانچه شرکتکنندهای در طول مسابقهٔ خود با یک مشکل فنی روبرو شود، میبایست دست خود را برای «تایم
اوت فنی» (technical time out) بلند کرده و از تایمکیپر و سرداور(در طول زمان مسابقه) درخواست کند تا زمان را
متوقف کنند. تایمکیپر رسمی مسابقات تایم اوت فنی را یادداشت میکند. این وظیفهٔ سرداور است که از یادداشت شدن تایم
اوت فنی توسط تایمکیپر اطمینان حاصل نماید.
ب) اگر سرداور نیز تشخیص دهد که مشکلی وجود دارد که به راحتی قابل برطرف کردن است، مدت زمانی را مشخص
میکند و در این مدت مسابقات متوقف خواهد شد. به محض اینکه تکنسین مشکل را بر طرف کرد زمان شرکتکننده
ادامه پیدا خواهد کرد.
پ) اگر مشکل فنی به موقع حل نگردد، سرداور تصمیم میگیرد که شرکتکننده منتظر بماند تا رقابت را ادامه دهد یا
اینکه در فرصتی دیگر این کار را انجام دهد.
ت) اگر شرکتکنندهای ملزم به توقف رقابت شد، سرداور، مدیر استیج و خود شرکتکننده همه چیز را برای رقابت
دوباره و به طور کامل مجدداً برنامهریزی خواهند کرد.
ث) چنانچه تشخیص داده شود که مشکل فنی به دلیل خطای شرکتکننده است، ممکن است سرداور به شرکتکننده هیچ
زمان اضافی اختصاص ندهد.
ج) عدم آشنایی با تجهیزات مسابقه دلیلی برای تایم اوت فنی محسوب نمیشود.
مسائل مربوط به شرکتکنندگان
چنانچه شرکتکنندهای نسبت به مسئلهای در طول مسابقات اعتراض داشته باشد، میبایست با برگزارکنندگان تماس
حاصل کرده و اعتراض خود را مطرح نماید. سپس برگزارکنندگان در مورد ماهیت اعتراض و نحوهٔ رسیدگی به آن
تصمیمگیری خواهند کرد. در مواردی نیاز به طرح کتبی اعتراض وجود دارد.
اگر برگزارکنندهٔ رویداد چنین نتیجه بگیرد که مسئله باید به صورت حضوری حل شود، با افراد دخیل تماس گرفته خواهد
شد و موضوع یا اعتراض شرکتکننده مطرح شده و مورد بررسی قرار خواهد گرفت و تصمیمات از جانب مدیران رده
بالاتر اخذ خواهد گردید و نتیجه به شرکتکننده اطلاع داده خواهد شد.
اگر شخصی با تصمیمی که از طرف برگزارکننده اخذ شده موافق نباشد، میتواند به صورت کتبی درخواست تجدیدنظر
خود را به کمیتهٔ برگزاری مسابقات برساند. درخواست تجدید نظر باید شامل موارد زیر باشد:
– نام
– تاریخ
– متن کامل و صریح شکایت
– زمان و تاریخ ارجاع
– افراد دخیل در موضوع شکایت
– اطلاعات تماس
هرگونه اعتراض و یا درخواست تجدیدنظری که فاقد هر کدام از این اطلاعات باشد، بررسی نخواهد شد. شکایت کتبی و
یا درخواست تجدیدنظر ظرف مدت ۲۴ ساعت بعد از وقوع تخلف و یا حادثه میبایست از طریق ایمیل ارسال گردد.
هیئت مشورتی ظرف 30 روز از زمان دریافت شکایت، تجدید نظرهای کتبی را بررسی میکند و پس از اتخاذ تصمیم
نهایی شرکتکننده را در جریان قرار خواهند داد.